NASIL HAZIRLANIR

Buzlu Kahve

Evde buzlu kahve yapmak, favori içeceğinizi ferahlatıcı bir deneyim ile tatmanız için harika bir yöntemdir. Buzlu kahve hazırlamak için Pour Over işleminin küçük adımlarını uygulayarak siz de zengin bir tada sahip olan buzlu kahvenizi hazırlayabilirsiniz.

ADIM ADIM

  1. Pre-moisten filter

    Kağıt Filtreyi Islatın

    Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır.
  2. Choose the right grind

    Öğütme

    Pour over için kahvenizi ince öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.)  Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı ince öğütülmüş kahve kullanın.
  3. Measure coffee grounds

    Doğru Oran

    Buzlu kahvenizi hazırlarken eriyecek olan buzları da hesaba katmalısınız. Bu nedenle sıcak suya iki katı ölçü kahve kullanın. (180 ml sıcak suya 4 yemek kaşığı kahve)
  4. Pour and pause

    İlk Dökme

    Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin.
  5. Complete the pour

    Dökmeyi Tamamlayın

    Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının  bardağa damıtılmasını bekleyin.
  6. Add ice

    Buzu Ekleyin

    Demliğin haznesi yarıya kadar sıcak kahve ile dolmalıdır. Diğer yarısını buz ile tamamlayın. Keyfini çıkarın.